Kleinplastiek te koop

Deze kleinplastieken ontstonden voor de REMAKE van “La Boîte-en-Valise” van de Franse kunstenaar Marcel Duchamp. Duchamp noemde het een “musée portatif”, een draagbaar museum.

Het werk ontstond voor een groepstentoonstelling in Chateau Chinon, waarin alle deelnemende kunstenaars een bekend kunstwerk opnieuw gestalte gaven in hun eigen stijl. Zo ontstond er werk naar Monet, Picasso, Dali, Mondriaan, Boccioni, Hopper, e.a.

Duchamp maakte in 1911/1912 reproducties van zijn schilderijen en deed ze in een doosje, “la boîte”. Later, in de jaren twintig en dertig, werd dat een “doosje in een koffer”, “La Boîte-en-Valise”. Er zaten toen ook ruimtelijke werken in, zijn “ready-mades”.

Voor mijn “Boîte-en-Valise” heb ik replica’s gemaakt van mijn eigen werk uit de afgelopen jaren. Ze vormen samen een soort retrospectieve tentoonstelling. Het werk wordt nu, ook los, te koop aangeboden.

Figuurgroep, in donkere speksteen,
hoogte, inclusief albasten sokkeltje: 15 cm

Dit plastiekje heeft zijn weg al gevonden. Is reeds verkocht.

Moeder en kind, Indiaase speksteen
hoogte inclusief albasten sokkeltje: 9 cm
galerie prijs: 90 euro
actie prijs: 50 euro

Het thema “Moeder en kind” heb ik vele malen uitgewerkt in verschillende steensoorten, groot en klein, ook in hout. Deze kleinplastiek is uitgevoerd in een hele mooie Indiaase speksteen.

Liggende Figuur, donkere speksteen
op een albasten sokkeltje

Reeds verkocht.

Paar, in heldere albast
hoogte 16.5 cm
galerieprijs 120 euro
actieprijs, denk ik nog over na

Dit plastiekje een “couple”, een man en een vrouw, dat als publiek in mijn draagbare museum rondloopt tussen de beelden op sokkels.

Het beeld is ook uitgevoerd in een mahoniehout. Dit beeld is ook te koop. Het staat alleen in Frankrijk, in de galerie.

Mahonie hout is kruisdradig. Dat maakt het lastig om te bewerken. Het laat zich ook moeilijk afwerken. Dat kan het beste met een zogenaamd “schraapstaal”. Als je het hout in de olie zet, zie je tekening van het hout diep van kleur worden. Mooi materiaal.

Staande figuur, Wachter, Suppoost
uitgewerkt in een heldere albast
hoogte 16.5 cm
galerieprijs 90 euro

Nog een staande figuur, het kan de zaalwacht zijn tussen de beelden op sokkels, in het draagbare museum. Het beeld is een replica van een groter beeld in Italiaans marmer, dat zich in de collectie bevindt van het Museum Beelden aan Zee, in Scheveningen.

Moeder en Kind
uitgewerkt in een roze doorschijnende speksteen
het lijkt wel rozekwarts, maar dat is het niet.
op een serpentijn stenen sokkeltje
hoogte 15 cm, inclusief sokkeltje
galerieprijs 75 euro
actieprijs 50 euro

Het moeder en kind thema was een tijdje onderwerp van mijn beeldhouwwerken. Ik heb het thema in verschillende materialen kunnen uitwerken, in hardsteen, in marmer, in diabaas, in albast, ook in hout.