La Boîte

La Boîte-en-Valise is ontstaan, naar aanleiding van een tentoonstelling in Chateau Chinon in 2015, met het thema “ré-Interpretation”.

Alle deelnemende kunstenaars maakten een Remake van een bekend kunstwerk. Zo waren er Remakes te zien van Monet, Mondriaan, Picasso, Boccioni, Hopper, Dali, en vele anderen.

Mijn keuze viel op het werk van Marcel Duchamp, met de titel “La Boîte-en-Valise”, het “doosje in de koffer”. Duchamp noemde het ook een “musée portatif”, een “draagbaar museum”. Het bevatte reproducties en replica’s van zijn werk van de periode vóór 1911.

Ik heb de Remake van de Boîte geschikt gemaakt voor mijn eigen “draagbare museum”, met replica’s van mijn beeldhouwwerken uit de afgelopen 35 jaar.

De inhoud van het “koffertje” ziet er als volgt uit.

De werken zijn uitgevoerd in verschillende steensoorten. De beelden worden in het koffertje opgeborgen en vervoerd.

Omdat in een museum ook schilderijen hangen, heb ik enkele Remakes gemaakt van werken van Picasso, Matisse, Dali, en Marcel Duchamp. Deze Remakes zijn opgeborgen in de deksel van het koffertje.

De Remakes van Picasso, Matisse en Dali zijn uitgevoerd in leisteen, waarin de voorstelling is uitgezaagd, en bij Matisse met kleur is opgevuld.