Beelden te koop

In 2021/2022 staan beelden ook online te koop. Op deze plaats staan de grotere beelden en de tuinbeelden. De kleinere beelden staan onder “kleinplastiek”.

DANSER, uitgevoerd in een groen marmer
hoogte slechts 18 cm
prijs 275 euro
actieprijs: denk ik nog over na

DANSER is een mooi voorbeeld hoe de vorm van een stuk steen kan leiden tot een plastiek. De FIGUUR van een danser ‘zat er al in’, ik heb het er alleen ‘uit kunnen halen’.

COUPLE, een koppel, een PAAR
twee figuren, uitgevoerd in mahoniehout.
hoogte 55 cm
prijs 1250 euro

Mahoniehout is “kruisdradig” van opbouw, de opeenvolgende jaarringen draaien van richting, en maken het je lastig als je het beeld aan het bewerken bent. Ook in de afwerking ervan is het moeilijk om het oppervlak glad te krijgen. Dat lukt nog het beste met een ‘schraapstaal’. Eenmaal vlak, en in de olie gezet, komt de tekening van het mahoniehout naar voren, in een sterke licht/donkere kleur.

Het PAAR is in een gestileerde, bijna abstracte vormgeving uitgewerkt.

“RENCONTRE”, bois d’acajou
ONTMOETING, mahoniehout
hoogte 76 cm
prijs 1750 euro

Hout geeft je de mogelijkheid als beeldhouwer, om het beeld OPEN te maken. Bovenstaande FIGUURGROEP zou je in steen eigenlijk niet kunnen maken. Het beeld staat met een draadeind op een sokkel gemonteerd.

“Les Chanteurs”, albâtre,
KOORZANGERS, albast
hoogte 20 cm
prijs 550 euro

Dit beeld ontstond na het bijwonen van een concert van een groot koor. Wat me opviel was dat alle koorleden hun bladmuziek op andere manier ophielden. Laag, of juist hoog, veraf of dichtbij. Ik heb geprobeerd om dat in dit koortje mee te nemen.

Albast is een licht doorschijnende steensoort. Als je het beeld voor het raam of voor een lichtbron zet, licht het beeld op.

LIGGENDE FIGUUR
Belgische Hardsteen
galerieprijs 2400 euro

Liggende figuren zijn altijd ideale beelden geweest om rust uit te drukken. Opgesteld in een tuin komen deze beelden goed uit tegen de achtergrond van het altijd beweeglijke groen. De beelden zijn ‘winterhard’, d.w.z. dat ze boven de grond opgesteld winddroog zijn en dat ze tegen even beetje vorst kunnen. Maar …. het is altijd beter om je buitenbeelden naar binnen te halen.

Deze foto ontstond bij vroegtijdige sneeuwval in oktober.
Het blad zat nog aan de bomen.
LOPENDE FIGUUR
Portugees Marmer
hoogte
galerieprijs 2700 euro

Deze LOPENDE FIGUUR is ruimtelijk gezien van alle kanten interessant om te bekijken. Het beeld komt dan ook het meest tot zijn recht in het midden van een tuin.

Het beeld is geabstraheerd en gepolijst uitgewerkt. Het kan ook binnen worden opgesteld.

LOPENDE FIGUUR in een Portugees Marmer

Onderstaande plastiek staat ook in de beeldentuin. Het is een Figuurgroep boven op een sokkel geplaatst. Het beeld is uit één stuk gemaakt in een Belgische Hardsteen. Het heeft al verschillende namen gehad, als “Wedloop” en “Kringloop”. Maar hoe je het ook noemt, de opkomende figuren en de weer naar beneden afdalende figuren geven het opkomen en neergaan van alle tijden aan. Alles gaat een keer voorbij. Alleen dit beeld zal zijn tijd hebben. Stenen beelden hebben de eeuwigheid.

Figuur groep
Belgische Hardsteen
hoogte 100 cm
galerieprijs 4900 euro